top of page
DSC08183 (Groot).jpg

Behandeling

Binnen Kom aan boord wordt PRT-behandeling aangeboden. PRT staat voor Pivotal Response Treatment, een behandeling gericht op communicatie en motivatie voor kinderen, jongeren en volwassenen die niet of te weinig gericht zijn op de ander, taal niet of onvoldoende inzetten als communicatiemiddel en niet of nauwelijks initiatief tonen.

 

Kom aan boord heeft twee gecertificeerde behandelaars in huis en naast de regelmatig terugkerende behandelmomenten is de inzet van PRT verweven in het algehele handelen van gezinshuisouders- en begeleiders.

 

Door het aanbod van PRT hebben we al veel successen kunnen vieren als het gaat om gerichtheid, contact, taal en communicatie bij kinderen met ingewikkelde problematiek.

 

De gecertificeerde PRT-behandelaars volgen eens per twee maanden supervisie bij een geregistreerde supervisor en brengen daar specifiek behandelcasussen in vanuit het gezinshuis. Op deze manier blijven we kritisch kijken naar ons eigen handelen, professionaliseren we ons handelen en krijgen we inzichten in hoe we onze behandeling vorm kunnen geven wanneer we bijvoorbeeld vastlopen.

DSC00498 (Groot)_edited.jpg
bottom of page