top of page
DSC00088.jpg
Visie

Wij zijn ervan overtuigd dat ieder kind het beste kan opgroeien, ontwikkelen en ontplooien in een gezinssituatie waar liefde, veiligheid en een luisterend oor geboden wordt. In het Internationale Verdrag voor de Rechten van het kind staat het mooi beschreven: ‘…voor de volledige en harmonische ontplooiing van zijn of haar persoonlijkheid, dient een kind op te groeien in een gezinsomgeving. In een sfeer van geluk, liefde en begrip.’ 

 

In een gezinshuis heeft een kind, in tegenstelling tot in een instelling, 24 uur per dag dezelfde verzorgers en hierdoor kan een kind een veilige en blijvende band met de verzorgers opbouwen, wat met name voor jonge kinderen erg belangrijk is. 

 

Uit onderzoek blijkt dat aandacht voor het individuele kind en voor de ‘normale’ ontwikkeling in grotere mate wordt toegepast in een gezinshuis. Juist in ons gezinshuis kunnen wij de kinderen dat stukje individuele, blijvende aandacht bieden wat niet mogelijk is in een instelling of leefgroep. 

 

Dat er binnen de gezinshuizen meer aandacht is voor de normale ontwikkeling heeft te maken met de aanwezigheid van een ‘normale ’gezinssituatie met twee vaste opvoeders en de gezelligheid en warmte van een gezin. We kunnen dit bieden vanuit onze woonboerderij welke landelijk is gelegen in de gemeente Krimpenerwaard. 

 

Ieder kind verdient het om op te groeien in een gezin. Een gezin waar je als kind een nieuw thuis mag vinden, juist als het wonen bij eigen ouders niet meer mogelijk is. Wij willen kinderen een plek bieden waar liefde, veiligheid en structuur geboden wordt. Een setting die een gezinssituatie nabootst, maar waar wel de professionele zorg- en hulpverlening is die onze doelgroep nodig heeft.

 

Een thuis waar gewerkt wordt aan herstel, waar vertrouwen gewonnen wordt en waar vanuit die basis stapjes gemaakt worden in de ontwikkeling. We kijken naar mogelijkheden van een kind, niet naar de onmogelijkheden.

 

Samen met de kinderen willen we kijken naar de beste manier om de biologische familie een plek te geven in hun leven. De kinderen krijgen bij ons de ruimte om al hun talenten te ontwikkelen. Dit alles willen wij bieden in een gezellige woonboerderij waarin we de voorzieningen en materialen hebben die nodig zijn om goede en professionele zorg te bieden, een thuis te zijn.

bottom of page