top of page
DSC00106.jpg
Missie en strategie

In 2003 zijn we als pleeggezin begonnen vanuit de gedachte dat ieder kind recht heeft op het wonen in een gezin waar het veilig is, waar gehandeld wordt vanuit liefde en waar structuur en duidelijkheid geboden wordt. We hebben een christelijke levensovertuiging en ervaren het als een prachtige taak die we van God hebben gekregen. Jarenlang hebben we als pleegouders kinderen opgevangen met een complexe zorgvraag en steeds vaker merkten we dat zij onvoldoende tot hun recht kwamen in de setting van een pleeggezin. De zorgtaken werden groter en we realiseerden ons dat we als gezinshuisouders veel meer zouden kunnen bieden. Kees stopte met werken en samen zijn we ons doel achternagegaan. Een keuze waar we nog geen dag spijt van hebben gehad.

 

Om onze zorg te professionaliseren zijn we op zoek gegaan naar (behandel)methodes die ons pasten en hebben we trainingen en cursussen gevolg om onze jarenlange ervaring ook vanuit de juiste theorieën te kunnen benaderen en beargumenteren.

 

Het is onze overtuiging dat ieder kind stapjes kan behalen, hoe ingewikkeld of complex de problematiek ook is. Ieder kind is voor ons de moeite waard en ieder stapje dat behaald wordt zien wij als een groot succes.

 

Ons gezinshuis hebben we de naam ‘Kom aan boord’ gegeven. De achtergrond en betekenis zit voor ons in het lied ‘Kom aan boord’:

bottom of page